Kategorier
Gryttax Jakt

Sönnarönas Facit 1998

Bilderna visar en allroundhund efter några lyckade dagar 1998. De föreställer SU(dg)CH SNJ(d)CH SNJ(g)CH Sönnarönas Facit och hans resultat en lyckad vecka.

[singlepic id=41 w=320 h=240 float=]

Vi började med ett gryt med tre ingångar i en granbacke. Facit gick in och fick omgående kontakt som resulterade i stånd ca 1,20 meter ner. Då vi kom ner och plockade bort Facit tittade galten omedelbart fram. Då vi lyfte upp den så kom suggan fram på direkten. Lite senare samma vecka ringde Stefan och undrade om vi skulle komma och testa ett gryt som han hittat. Det blev på nytt stånd på ca. en meters djup där vi sköt grävlingen.

Eftersom det var två hål kvar vid samma gryt så provade vi dem med för säkerhets skull. Vi fick stånd på nytt och förstod inte förrän vi var nere i grytgången att det var en räv som Facit ställt den här gången. Räven var alldeles för snabb för att skjutas med revolvern så Stefan tog plats mellan ett par av grytöppningarna. När jag tog upp Facit blev det fart på räven men Stefan var snabb vid öppningen och räddade dagen (fast han behövde båda piporna).

[singlepic id=25 w=320 h=240 mode=watermark float=]

Lämna ett svar