30årsjubileum

1991 såg Sönnarönas kennel sin första valpkull födas. Ur denna kull sparade vi Sönnarönas Aida. Det har blivit några hundar sen dess, inte för att få kalla mig för uppfödare, utan för att jag jagar och så sparar man nån tik allteftersom. Tiden rullar på och helt plötsligt har det gått en massa år. Tänkte då att en liten kort sammanställning vore på sin plats.

Tack vare intresserade ägare har i skrivande stund (2021) 90 från vår uppfödning blivit bruksmeriterade på drev, gryt eller spår. 36 av dem har också blivit champion. Stort tack till alla er som meriterat sina valpar, det värmer hjärtat! Dessutom delar Svenska taxklubben ut bruksuppfödarpris till uppfödaren ,när uppfödarens valpar startar på bruksprov, och erhåller en merit utifrån ett poängsystem. Tack vare er allihop så har vi fått bruksuppfödarpris i brons, silver, guld och guld högre valör. Tack!

Svenska taxklubben har ju också priser som delas ut till hundar med bra nedärvning. Det kallas för bruksavelspris och våra hundar har fått 11 brons, 8 silver och 5 guldmedaljer i skrivande stund.

Jag vill tacka alla som gjort det här möjligt och så vill jag även ha med en speciell tik på den här sidan. Det enda strävhåret som varit champion i taxens 4 olika tävlingsgrenar. SE U(dgv)CH SE J(d)CH SE J(gf)CH SVCH NO J(g)CH Sönnarönas CV Yima. Mer allround än så blir man inte!