Valpar

Veeras valpar föddes 2021-06-20. Det blev 5 stycken, 3 tikar och 2 hanar. Veera har stabiliserat sig och valparna äter och mår fint så allt ser bra ut. Samtliga valpar i hennes kull är tingade.

Vi kommer att para SE UdCH SE JdCH Joutilaan Valloittava Veera. Hon har bruksavelspris i brons och blev ögonlyst 3/2-2021 hon också. Hon kommer då att paras med Sönnarönas BÄ Fänrik SE40486/2014. Han har en start på drevprov med 46 poäng och very good på utställning. Fänriks pappa är högmeriterade CIT NORDJ(d)CH Bonus från Norge och mamman vår Älva, hennes första kull.

SE JdCH Sönnarönas AÄ Maja SE32649/2018 e SE JdCH Domoszloi Athos u SE JdCH Sönnarönas ÖY Älva har vi tänkt para när löpet infaller, troligen i slutet av mars eller i april.Athos är provvinnare i Småland och Maja blev provvinnare på Värmlands taxklubbs ordinarie drevprov /december-2020. Majas mor Älva(11 år) innehar bruksavelspris i guld och både hon och Maja blev ögonlysta 3/2-2021. Den till tänkta hanen heter SE JdCH Råbockmossens Pang SE28256/2018 e NORD JdCH Moltemyras Storm u SE JdCH Råbockmossens Jazza. Vi har använt Storm, som är norsk mästare, på Älva med gott resultat varför vi naturligtvis vill använda hans son på Älvas dotter. Parningen har nu gjorts och i slutet av juni väntar vi smått.

Jag vill tacka såväl Emil Lindkvist , som har BÄ Fänrik, och Göran Mejsjö, med Pang, för att jag fått använda era hundar och för all hjälp!

Har ni funderingar på avelshane rekommenderar jag båda två. De skötte båda sina parningar själva, jag fanns bara till hands som ett stöd så inte tiken skulle sticka iväg. Speciellt Maja var ju en förstagångstik också. Pang har mycket kort päls så han passar för att rätta upp dåligt hårlag och Fänrik har normal strävhårspäls, ser alltså ut som en förorättad liten gubbe.

 

Kontakt med oss fås genom telefon nedan eller mejlen.

Mejl stig.ahs64@gmail.com.

Mobil 070-5531176

Vi kräver att hunden är en familjemedlem, och kommer till start på åtminstone ett jaktprov, och gärna nån utställning.

ha d bra

 

 

Kommentera