Kategorier
Våra hundar

Sönnarönas PL Xstas

Stamtavla
Sönnarönas PL Xstas

Tyvärr kommer hon aldrig att bli den champion jag hade hoppats. Hon var född 20040503 och började jaga så smått den hösten. I år fick jag skjuta en killing i oktober varefter hon ökade på drevtiderna så hon i början på december låg mellan 45 minuter, upp till en timme.

Eftersom Facit alltid varit min favorit och han är hennes farfar, vilket sken igenom i mycket vad hon hittade på, var jag mycket fäst vid henne. Den 22/12-2005 drev hon rå ett flertal gånger över en bäck efter spåren att döma, och där fann jag henne drunknad på eftermiddagen. Pejlen hade slutat fungera och jag hade letat i ett par timmar när jag såg hennes ben under blankisen då jag kröp längs med bäcken. Jag är tacksam över att få henne med mig hem iallafall.

Tyvärr nåddes vi av beskedet att PL Xport också drunknat vid nyår. Han försvann vid jakt och lokaliserades efter tre dagar i sjön Övre Gla tack vare sitt pejlhalsband. I sommar hade han tagit godkänt grytkaraktärsprov.

Lämna ett svar