Om Sönnarönas kennel

Vi har en liten uppfödning av strävhårstaxar i hemmiljö där vi speciellt månar om jakten och humöret.

Jakten därför att det är mitt, Stigs, största intresse och humöret därför att största delen av taxarnas liv går åt till att vara sällskapshundar. Jag har varit  en av Värmlands taxklubbs drevprovsdomare.

Jag har erhållit hederstecken nr.16 av Värmlands taxklubb som, ”utdelas till klubbmedlemmar för synnerligen långvarigt och utmärkt arbete för Värmlands taxklubb”, något jag är mycket taxsam för.

Jag har också erhållit förtjänsttecknet i guld bestående av medlemsmärket i guld med eklövskrans som är Svenska Taxklubbens högsta utmärkelse avsett att utdelas till medlemmar, som enligt HS uppfattning, gjort för klubben utmärkt gagnade insatser.

Vi har erhållit Svenska taxklubbens utmärkelsetecken i guld och innehar också Svenska taxklubbens bruksuppfödarpris i guld för vår uppfödning av jakttaxar. 2013 erhöll vi också Svenska taxklubbens bruksuppfödarpris i guld- högre valör.

Flera av våra hundar har också erhållit Svenska taxklubbens bruksavelspriser.

2009 erhöll vi Bronstaxen vandringspris för bästa allroundtax under året som gått.

2010 erhöll vi Bronstaxen vandringspris för bästa allroundtax under året som gått.

2012 erhöll vi Bronstaxen vandringspris för bästa allroundtax under året som gått.

Sönnarönas CV Yima blev månadens hund i Jaktjournalens augustinummer-2010

Ni hittar oss mitt emellan Oslo och Karlstad, i ett samhälle i västra Värmland som heter Åmotfors.


Sönnarönas Kennel
Stig & Margaret Åhs
Vittensten Sönnaröna, 673 97 Åmotfors
Mobil: 070 – 553 11 76

stig.ahs64@gmail.com

Facebook: Sök på Sönnarönas kennel

[wpgmappity id=”2″]

Åmotfors ligger cirka 10 mil väster om Karlstad längs riksväg 61.  Det är ett litet samhälle med två industrier. Ett pappersbruk, och det för oss jägare mer intressanta Norma ammunitionsfabrik.

För att hitta oss tar ni som sagt RV61 till Åmotfors. Kommer ni från Arvika, så kör ni av till vänster där det är skyltat Årjäng, Koppom och Åmotfors. Kör in mot Åmotfors, och i första korset (ett T-kors), tar ni till vänster och under en järnvägsviadukt.

Strax efter viadukten tar ni vänster igen där det står en skylt Vittensten 4.

Kör upp mot Vittensten och vidare ca 5 km.

På vänster sida har ni då den enda järnvägsövergången i Vittensten. Mitt emot övergången finns ett stort postlådestativ märkt ”Åseporten”. Kör över järnvägen och fortsätt vänster i nästa kors, så kommer ni till oss efter ca 500m!

Kommer ni från norgehållet kör ni RV61 från Charlottenberg och tar av höger där det står skyltat Årjäng, Koppom och Åmotfors. Följ sedan de tidigare anvisningarna!

Lämna ett svar